Smykkers stilleben

Med inspiration i genremaleriet ’stilleben’ præsenterer Bodil Binner, Guldsmed, sin nye hjemmeside og visuelle kampagne med tre tableauer: Jagten, Alkymisten og Brylluppet.
Tableauerne er øjeblikke frosset i tid – nøjagtig som smykkerne. Og lige så klassiske som smykkernes æstetik er, lige så klassiske er de kunsthistoriske referencer. I skønheden ligger også udødeligheden, for smykkerne kan som noget af det eneste i denne verden overleve tidens tand. Guld er uforgængeligt og universelt værdsat, og diamanterne er med deres kolde ild evige.

Jagten symboliseres visuelt ved kraniet af et rådyr og fjeren fra en fasan – smykkemæssigt gengivet ved alt fra et vedhæng med en brugt patron som hundefløjte til en manchetknap med en klo fra et rovdyr, fra klassiske signetringe til et miniaturemaleri af en yndlings-gravhund fattet som en medaljon.
Alkymisten, der som sin ædle gerning forsøger at forvandle bly til guld, er også mærket af mørket. Spådomskuglen og bogen er viden og indsigt, men også det desperate forsøg på at forudsige fremtiden. Smykkemæssigt hører tre ringe alkymisten til: To ”Diamond Globes” (den ene sat med diamanter) og en ”Tube”-ring, der både er kantet af og skilt på midten af diamanter.
Endelig er der Brylluppet: Calla liljer og et kors – og en perlehalskæde, som ved den visuelle kombination af uskyld og sensualitet har kronet kvinders karrierer i århundreder. En diamantsolitaire er forlovelsesringen, som ligger ved siden af en stor ”Side by Side”-platinring, der her fungerer som alliancering.

Mesterfotografen bag imagekampagnen er Miklos Szabo, som har samarbejdet med guldsmed Bodil Binner siden 1998.